Strandkorgsutmaningen – Hemresan

Av | 23 juni, 2019

Efter en mycket trevlig sista dag med gänget var det dags att runda av resan och vända husbilarna hemåt. Förutom färjeresan hem hade vi inga gemensamma punkter på programmet. Alla packade ihop och åkte rätt tidigt för att tömma, tanka och handla längs vägen.

Vi kom i väg rätt tidigt vi också, men först fick en en fantastisk service från Christer som fixade till vårt bakljus så gott det lät sig göra efter krocken. Vi satt fortfarande och åt frukost när vi märkte att det gungade till lite i husbilen. Tack än en gång för hjälpen!

Gränshandel

Vi hade fått tips om en Rewe-affär som skulle sälja öl för export, och siktade in oss på denna. Flaken med ölburkar får endast säljas för att ta med ut av landet och man måste skriva på en deklaration att man ska göra detta inom 24 timmar samt visa passet när man handlar. På denna affär fanns det endast svenska och danska öl för export och det var inte vi intresserade av, vi brukar handla tyska öl. Vi hittade dock några tyska öl på flaska, några vinflaskor, vit sparris, leberwurst och diverse korvar som fick följa med hem, så det var absolut värt ett stopp.

Vi kände oss absolut välkomna!

Sen åkte vi till färjan. Vi kom tidigt, men fick stå i lite kö för att checka in. Bordershoppen ligger innanför incheckningen, så när vi parkerat i kön blev det ett nytt försök att få tag på lite tyska ölburkar. Bordershoppen i Sassnitz är ganska liten, men vi hittade både öl, några vinflaskor och några flaskor irländsk whisky till mina Irish Coffee.

Färjan

Vi har åkt färjan mellan Sassnitz och Trelleborg ett par gånger tidigare, bland annat förra året när vi var på väg till Tyskland för fyra månaders härlig resa. Den gången gick vågorna lite väl högt för min smak och det blev en tråkig överfart, så jag var lite orolig inför denna resa. Sjön var dock mycket lugnare än förra gången och vi kunde njuta av en god buffé direkt när vi kom ombord.

Bra uppmaning vid buffén!

Sen blev det tid att kolla runt lite på båten och ta det lite lugnt. Vi provade både på en stund ute på däck och hittade en soffa inomhus där vi kom i snack med ett par som var på väg hem från några dagar på Rügen. De kunde tipsa oss om några ställen vi inte varit på och vi berättade om vår resa. Jag tror det måste ha varit detta paret som vinkade och tutade när de körde om oss på motorvägen efter vi kommit till Sverige! Kul träffas!

Bilderna på Rügens klippor blev inge bra, så det får bli ett på båtens skorsten i stället.
Några kanske valde att shoppa lite till… 7 pirror, 7 husbilar… Nej, dessa var inte våra

Sen blev det en sista samling med gänget där det blev prisutdelning till Team Parrot Curre som vann den sammanlagda tävlingen. De var i topp i nästan alla övningar, om det var tack vare maskoten Curre eller inte är svårt att säga, men segern var väl förtjänat.

Vinnarna i Strandkorgsutmaningen 2019
Curre charmade de flesta vi mötte och även jag fick ”kramas” lite!

Sen blev det kramkalas och alla gick till sina bilar och åkte åt olika hålla. Det har varit en jättetrevlig resa och kul att träffa alla! Hoppas vi ses igen!

Sista samlingen
Pole Position på färjan så vi hade bra utsikt sista biten!

Väl i land hade vi siktet inställt på ställplatsen vid Bengt i Örkelljunga, den är enkel, ligger nära E4-an och passade perfekt för en övernattning längs vägen.

Vi saknade så klart redan Tyskland och gjorde iordning lite passande mat.

När man saknar Tyskland!

Sen blev det en god natts sömn innan vi tog sista etapp tillbaka till vardagen.

6 svar på ”Strandkorgsutmaningen – Hemresan

  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det har varit kul att återuppleva genom att skriva om resan så här i efterhand också. Blir ett inlägg till med bäst och sämst också.

   Svara
 1. Ama de casa

  Vilken härlig tripp! 🙂 Ja, minus krocken då…

  Jösses vad folk hamstrar öl mm på dom där turerna, förstår det med tanke på priserna i Sverige 🙂

  Curre är ju bara sååå cool! Jag tror det var helt hans förtjänst att husse och matte vann 😀

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Jo, det var några som åkte fram och tillbaka samma dag med denna färja för att handla. Curre var cool och jag är säker på att han var en mycket hjälpsam maskot! 😀

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det är en resa vi kommer minnas länge!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.