Semester!!!

Av | 13 juni, 2020

Efter ett par stressiga veckor på jobbet för att förbereda ledigheten och ett par stressiga dagar hemma för att bli resklara, så har vi äntligen dragit i handbromsen på semesterns första stopp. Vi har parkerat i Enköping och här kommer vi stå tills efter helgen då det blir ett besök på Lasarettet innan färden går vidare.

Semesterfeeling

Det blir kanske fel att säga äntligen när man börjar sin semester redan innan midsommar, men det har som sagt varit lite stressigt ett tag. Det hjälpte inte att vi fick problem med ett läckande avlopp i köket hemma två timmar innan butiken med rördelar stängde i går. Det löste sig åtminstone såpass att det var lugnt att åka i väg. I dag blev det nästan ett till missöde när gräset skulle klippas innan avfärd. Av någon anledning låg det en golfboll i gräset som slungades i väg av gräsklipparen och träffade huset mitt emellan två fönster…

Så, som sagt, äntligen sitter vi här i husbilen och har i princip inga planer för de nästa fyra veckorna. Innan corona gjorde sitt intåg fanns det två möjliga planer för sommaren; Tyskland som vanligt eller norrut via Sverige till Nordkapp och Norge öster om Nordkapp. Sakta men säkert under våren har vi ställt in oss på att semestern kommer bli annorlunda i år och valt att inte lägga några större planer. Sen beskedet kom om att det, precis lagom till vår semester, skulle vara ok att resa fritt i Sverige har vi haft för mycket annat att tänka på, så vi får planera eftersom.

Härlig blomsterprakt i Enköpings parker

Den grova planen när vi åkte hemifrån var att fixa några ärenden i Uppsala och sedan spendera helgen i Enköping inför ett helt ofarligt rutinbesök på Lasarettet. Sen fortsätter färden västerut för att hälsa på min pappa i norra Värmland. Från början var vi helt övertygade om att vi skulle hålla oss norr om E18 och troligen åka rätt långt norrut, men sen har tankarna på Dalsland smugit sig på…

Förutom den mindre chocken med golfbollen i morse, så har allt gått efter planen så långt. Efter att vi kom fram har vi dessutom gjort en härlig promenad i några av Enköpings fina parker, kollat på Vårfrukyrkan och handlat lite grönsaker på torget. Semesterkänslan börjar infinna sig och livet är härligt!

Fina Vårfrukyrkan i Enköping

Dela gärna med dig av några av dina favoritplatser i Sverige i en kommentar, så kanske vi kan få lite inspiration till vart vi ska åka!

PS! Bilderna i detta inlägg kommer från dagens promenad i Enköping.

Börjar känna mig harmonisk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.