Romantiska vägen – Rothenburg ob der Tauber

Av | 17 juni, 2018

Rothenburg ob der Tauber är den av städerna längs den Romantiska vägen som har funnits på min lista längst.  Jag hade sett många foton på Instagram och staden nämns ofta i forum och Facebookgrupper.  Att ”alla” har varit där och skriver om det måste ju betyda att det är något som är värt att se!   Jag insåg även att det skulle betyda att vi inte skulle vara ensamma som turister, men det brukar inte vara något problem för mig.

Vackra fasader i Rothenburg

Vi anlände till Rothenburg vid lunchtid och installerade oss på campingen Tauberromantik.  Campingen ligger nere vid floden och har cirka en kilometers gångväg upp till stadsmuren.  Det går även buss direkt utanför campingen om man inte vill gå.

Tidigt på kvällen promenerade vi upp till centrum.  Vi hann med lite sightseeing innan det var dags för en guidad tur med ”Nattvakten”.  Om sommaren startar turen på engelska vid Marktplatz varje dag kl.20.00.  Ingen bokning var nödvändig.  Guidningen tog en timme och vi fick fick höra om stadens historia och utveckling.  En tur med Nattvakten kan absolut rekommenderas!

Nattvakten!

Dagen efter fortsatte vi vår sightseeing och fick det obligatoriska fotot vid Plönlein, vi promenerade på på stadsmuren och vi strosade runt och fotograferade gator och torg.  Vi stod även på Marktplatz tillsammans med alla andra turister innan klockan skulle slå hel timme för att kolla vad som sker på Rådhuset.

Plönlein

Vackra korsvirkeshus vid Marktplatz i Rothenburg

Ute och går på muren

När vi var nöjda med sightseeingen satte vi oss på en restaurang vid Marktplatz och beställde en Schweinehaxe med Klösse och Sauerkraut.  Mycket gott.  Till maten njöt vi av var sin lokala öl och lite people watching.

God mat!

Under sightseeingen blev vi frestade av bakverket ”Schneeballen” som låg staplade i flera av bageriernas fönster.  Tillbaka på campingen blev det kvällsfika och test av den lokala specialiteten.  Den var svår att äta då den smulade sönder, men den smakade gott.

Schneeball

Vi kände att vi ville stanna här en dag till och ta det lugnt.  Att ta det lugnt innebar att först vänta ut en regnskur på förmiddagen innan vi tog fram cyklarna och cyklade en liten tur längs floden Tauber.  Det var skönt att cykla lite i stället för att gå och i och med att turen gick nere i dalen så var det inte så farligt backigt heller.  Förmodligen inte den vackraste delen av Tauberdalen, men det var lugnt och skönt och några fina vyer fick vi!

Fint vid Tauber

Nu känner vi oss nöjda med Rothenburg för den här gången och i morgon åker vi vidare längs Romantiska vägen.

6 svar på ”Romantiska vägen – Rothenburg ob der Tauber

 1. Renates Reiser

  For en utrolig vakker by! Rothenburg ob der Tauber er også en av stedene på min reiseønskeliste, men det har ikke blitt til at jeg har reist dit enda. Drømmer om en lignende reise som dere er på akkurat nå. Det får bli en gang i framtiden. 🙂 Kos dere videre på tur!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det er vakkert her! Du får begynne å planlegge! Vi koser oss på tur!

   Svara
 2. Kors och Tvärs

  Detta var ett av våra första stopp på vår allra första husbilsresa 2002Men jag känner igen mig i dina bilder 🙂
  Haxe är sååå gott!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, haxe är gott. Detta var resans första. Kan nog bli nån till ???

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det är fint där! Ni får lägga in ett besök ni också!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.