Välkommen hit!

Av | 17 januari, 2018

Som storkonsument av resebloggar har jag länge tänkt på att börja blogga för att dela med mig av mina reseupplevelser i förhoppning om att det kan vara till inspiration, information och underhållning för andra på samma sätt som alla andra bloggar är det för mig.  Min sambo och jag brukar dessutom ofta diskutera vilka ställen vi stannat vid på den och den resan och vilket år vi var på en bestämd plats och så vidare, så det skulle det inte skada att ha lite dokumentation att se tillbaka på för egen del heller.  Jag har redan gjort ett par tappra försök att börja blogga, men det senaste la jag ner när sidan blev hackad och det blev för mycket jobb att återställa 10 inlägg…

Med bara några månader kvar till det är dags att lägga ut på en resa min sambo och jag har drömt om länge, känns det som ett bra läge att göra ett nytt försök.  I slutet av april åker vi iväg på en fyra månaders resa med husbil i Europa, och vi är redan i gång med planering och förberedelser.  I tiden fram till resan, räknar jag med att ni kommer får läsa om våra förberedelser, om våra tidigare resor och vad vi har för planer för den kommande resan.

Förutom att vi gillar att åka på kortare och längre resor i våra egna länder, Norge och Sverige, så har vi förälskat oss i Berlin och Tyskland genom våra tidigare resor.  Vi får liksom aldrig nog, och det har blivit många och förhållandevis långa resor de senaste 10 åren.  Suget att göra en ännu längre vistelse och kanske lära språket bättre har sakta med säkert byggts upp, men så är det det här med förpliktelser och ekonomi då.  Över jul och nyår förra året spenderade vi 3 veckor i Berlin och Potsdam och passade på att kolla lite in i framtiden.  Då såg vi att det faktiskt kunde finnas en möjlighet att få till något sommaren 2018 och det var med stora förväntningar vi vände näsan hemåt från den resan.

Under våren slipade vi lite på våra planer och såg för oss att vi skulle bo 2-3 veckor i lägenheter på olika ställen runt om i Tyskland och Europa, någon husbil fanns inte i tankarna på den tiden.  Vi har campat en del tidigare och även funderat lite på om vi skulle göra oss som husbilsägare, men det har kännts som vi inte skulle nyttja den tillräckligt mycket i förhållande till kostnaden, så det har blivit med tanken.  Situationen hade ändrats lite sen förra gången vi funderade på det, och när husbilarna började dyka upp på vägarna förra våren började tankarna snurra om det skulle funka att göra vår tänkta långresa med husbil.  Efter lite överläggningar var vi, kanske lite för spontant, plötsligt husbilsägare.  Efter en härlig första säsong med semesterresa i Norge och Sverige och flera helgutflykter under hösten, så känner vi att vi gjorde helt rätt!

I september föll den sista biten på plats och det blev bestämt att resan blir av och jag som gillar att planera och göra research gick genast till verket.  Med husbilen blir ju själva resan mera flexibel, då vi har huset på ryggen, men vi har en lång lista med platser vi vill besöka och återbesöka och listan med upplevelser och platser växer för varje gång jag läser en reseblogg, kollar in i en facebookgrupp eller kollar på kartan…  Någon som känner igen sig? Det är ju även en massa praktiska saker som vi måste börja lösa med papper som ska med, hur vi ska göra med hemmet och så vidare, men det får bli senare inlägg.

Vi ser jättemycket fram emot resan och förberedelserna som ska göras under våren och hoppas ni tycker det låter spännande och vill följa med på vår resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.