Ärenden, slott och den nyanlagda ställplatsen i Rödental

Av | 27 oktober, 2021

Efter några härliga dagar på ställplatsen Forellenhof Reuß, fortsatte vår resa österut. Som vanligt valde vi bort motorvägar och hade en drygt fyra timmars resa på landsväg till nästa resmål. Det vill säga fyra timmar enligt kart-appens mått, som oftast tar det längre tid än så… Längs vägen hade vi även några ärenden, så klockan gick och det slutade med att vi gjorde en mellanlandning i Rödental efter drygt halva vägen. Ställplatsen i Rödental ligger nära slottet Rosenau och Rödental ligger dessutom endast några kilometer ifrån fina Coburg. Det finns med andra ord mycket att se och göra med ställplatsen i Rödental som utgångspunkt. Vi hade tyvärr inte vädret riktigt på vår sida, så denna gång blev det endast en liten cykelutflykt till slottet.

Handling och gasolfyllning

Även i husbilen behöver kylskåp och skafferi fyllas på då och då. Till skillnad från hemma då vi oftast storhandlar en gång i veckan blir det mera småhandling i husbilen. För det första för att vi äter lite mera ute och det inte är lika oförutsägbart hur mycket mat vi gör av med. Och för det andra för att vi ofta handlar när vi är ute och går eller cyklar och inte har möjlighet att bära med en hel veckohandling. För det tredje så är det inte alltid lika enkelt att hitta en affär där det går att parkera med husbilen. Nu behövde vi handla och hade turen att hitta en stor Rewe med möjlighet att parkera husbilen. Det fanns även en ”Getränkemarkt”, där man kan handla alla sorts drycker. Praktiskt att fylla på sånt som väger lite mera när man kan köra kundvagnen fram till husbilen!

Under helgen i Forellenhof tog den ena gasolflaska slut, och nu som det börjar bli kallare på nätterna vill vi gärna ha gasol i flaskorna. Då svenska flaskor har annan koppling än tyska flaskor, så är det inte lika enkelt att fylla som hemma. Med hjälp av några fraser på tyska brukar vi dock kunna hitta fyllningsmöjlighet via lite googling, och vi hade hittat en plats på gång som vi tänkte besöka ett par dagar senare. Tidigare på dagen fick vi dock syn på en reklamskylt om en gasfirma längs vägen. Efter en snabb googling kunde vi se att det inte skulle bli en jättelång omväg, så ringde vi och kollade lite. De lät tveksamma, men hjälpsamma på telefon, så vi bestämde oss för att åka och se om de kunde hjälpa oss. Tyvärr kom vi mitt i lunchen, så vi fick vänta lite innan vi fick reda på om de kunde fylla. Tur man har huset med och kunde ta en liten fika själva också! Efter en liten halvtimme kom ”gaskillarna” tillbaka från pausen och det visade sig att i och med att vi hade en egen adapter så kunde de hjälpa oss.

Vi kommer skriva ett blogginlägg om att hitta platser att fylla gasolflaskor i Tyskland när vi kommer hem, men tills vidare kan vi tipsa om att vi har en karta här på hemsidan över platser som både vi och våra läsare besökt där det går att fylla svenska gasolflaskor i både Sverige och Europa. Du hittar kartan här.

Ställplatsen i Rödental

I och med att både handlingen och gasolfyllningen tog lite tid, så bestämde vi oss för att testa den nya ställplatsen i Rödental. Denna fick vi tips om av Instagramvännerna vi träffade på förra stället. Ställplatsen var så nyanlagd att den såg lite halvfärdig ut. Gräset hade inte börjat växa ordentligt och det låg markduk kvar på vissa ytor. Tyvärr hade vi en del regnväder när vi var där, så det blev dessutom lite lerigt. Ställplatsen kommer bli riktigt bra till nästa år när det blir grönt och alla spår från anläggningsarbetet är borta.

Ställplatsen har 36 platser, men som mest tror jag vi var fyra husbilar där under de två dygn vi stannade. De hade tänkt till bra vid tömnings- och fyllningsplatsen och det gick att betala med kort i parkeringsautomaten! Vad mera kan man önska? Vi stannade i två nätter och väntade ut lite dåligt väder.

Bredvid ställplatsen ligger en anläggning för utomhussporter och en restaurang. Här var det dock ingen aktivitet när vi var där i mitten av oktober. Restaurangen såg rätt trevlig ut dock.

Ställplatsen i Rödental kommer bli jättefin nästa sommar!

Schloss Rosenau

På skylten vid ställplatsen stod det ”Stellplatz am Schloss Rosenau”, alltså ställplatsen vid Rosenau slottet. Slottet låg en kort cykeltur ifrån ställplatsen, och i en paus mellan regnskurarna så blev det en liten cykeltur för att kolla på slottet och slottsparken. Det gick fina cykelvägar från ställplatsen fram till slottsparken. Slottet låg fint till på en litenhöjd och hade en fin trädgård och även en trevlig slottspark. Slottet i sig var väl inte det mest imponerande, men det var fint.

Slott Rosenau i Rödental

Efter promenaden vid slottet blev det en liten cykelrunda i parken innan det började regna och turen gick tillbaka till husbilen. I parken fanns bland annat en svandamm, en grotta och ett solur som sevärdheter. Det visade sig dessutom att det inte var lov att cykla överallt i parken, då jag blev utskälld av en man som var ute med sin hund. Hade tyvärr missat den skylten…

Trots att vi vid det här laget åkt runt i Tyskland i runt sex veckor, så blir inte listan över platser att besöka kortare. Det dyker hela tiden upp nya platser att besöka och mera att se runt de platser där vi stannar till. Rödental och Coburg står absolut kvar på listan, och nästa gång hoppas vi gräset växt till sig på ställplatsen och att restaurangen är öppen!

Ställplatsen och cykelturen har även denna gång fastnat på film:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.