Ut ur vinderidet, eller?

Av | 14 mars, 2020

Det känns verkligen som vi har varit i ide i vinter. Nu längtar inte jag normalt efter snö, men det känns som det har varit ovanligt mörkt och trist denna snöfria vinter. Och som det har regnat! På toppen av det hade jag problem med hosta när jag kom ut i kylig luft eller tog i för mycket under hela november och december. Det uppmuntrade inte till stor aktivitet direkt.

Sen vi ställde av husbilen i oktober har vi varit på två resor till Norge för att hälsa på och umgås med släkt och vänner där. Vi var även ett par dygn på hotell i Bollnäs i samband med att jag tog mitt nya C1- körkort. Det behövdes för att jag ska kunna köra vår nya husbil. I övrigt har vi varit mest hemmavid i vårt ide i vinter. Visst har vi umgåtts lite med släkt och vänner och vi har varit hundvakt, så det har inte bara varit tråkiga vardagar, men det har nog varit den minst aktiva och dessutom mörka vintern jag kan komma ihåg.

Senaste par veckorna har det dock börjat kännas som att våren är på gång. Det har blivit ljusare, vårtecknen dyker upp i sociala medier och temperaturen har börjat krypa uppåt. Det var rätt kyliga vindar när vi var ute på långpromenad i dag, men där vi hittade lä värmde solen skönt och vi fick syn på några vårtecken vi också. Man måste ju bara bli glad av de första blåsipporna och färgglad krokus.

Färgglad krokus

Förutom vårblommor så måste man ju bli glad när nedräkningsappen för hämtning av nya husbilen säger 5 dagar kvar! Vi ser så mycket fram emot att få hem den! Det ska bli jätteroligt att ”flytta in” och bekanta oss med vår nya familjemedlem. Och framför allt ser vi fram emot alla trevliga resor och utflykter vi har framför oss!

Så långt gick det bra att skriva utan att nämna elefanten i rummet. Det står tillräckligt mycket om coronaviruset i både media och sociala media redan, men tyvärr inser vi att det kan komma att påverka åtminstone början på säsongen rätt så mycket, så jag måste nämna det här också. Förutom allmänna råd om att undvika stora folksamlingar och hålla sig hemma om man har förkylningssymptom verkar det inte vara någon begränsning när det gäller att åka husbil här hemma i Sverige (än).

Norge har dock stängt sin gräns i dag och rekommenderar folk att avstå från fritidsresor och hålla sig hemmavid. Detta är speciellt riktat till stugägare i områden där stugresenärerna mångdubblar befolkningen och riskerar bli en för stor belastning på den lokala vården, men vart drar man gränsen? Kollar man i norska husbilsgrupper på Facebook så är tongångarna rätt hårda och alla som gör inlägg om att de är ute och reser får besked om att åka hem och vara solidariska. Även tyska grupper har denna typ av diskussioner och flera ställplatser har stängt för att förhindra att folk kommer till deras område med smitta. I Tyskland finns dock inga allmänna råd kring just husbilsresor (än). Detta bara för att nämna ett par av de länder vi reser mest i, jag räknar med att ni inte har missat att det även gäller andra länder i Europa.

Så just nu så gäller det först och främst att vi håller oss friska så vi kan hämta husbilen som planerat och att det inte kommer någon snö just den dagen då vi inte har vinterdäck. Sen gäller det att det inte kommer några coronarestriktioner (är det flera som har lagt märke till alla ord man kan kombinera corona med senaste veckan?) som hindrar att vi kan få hem den. Och när den väl är hemma så gäller det fortfarande att hålla oss friska och sen kommer vi att följa de råd som ges.

Våra resplaner för i år är som tur är i stort sett obefintliga, vår plan har varit att resa så mycket som möjligt, så nu gäller det bara att vi får det!

Kämpa våren!

7 svar på ”Ut ur vinderidet, eller?

 1. Åsa

  Bra skrivet. Så går våra tankar också. Bara vi får komma ut vår husbil. Det är allt vi önskar….

  Svara
 2. bmlarsreseblogg

  Nu håller vi tummarna för att snön lyser med sin frånvaro och att ni håller er friska så husbilen kommer till sitt nya hem. Här sitter vi i husarrest i södra Spanien, kan gå ett par hundra meter inom vårt inhägnade område så det blir mycket böcker att läsa och lyssna på. För övrigt håller vi tummarna så att vi kommer med flyget med våra nya biljetter nästa onsdag, den 25. Vi har biljetter den 6 april också men stänger de flygplatserna så får vi väl bli spanjorer….
  (Vi vill hem och plocka ut husbilen…)

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Hoppas verkligen det löser sig för både er och oss! Här blir det dessutom hemmakontor tills vidare!

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det hoppas vi med! Nu har den åtminstone kommit hem och står på gården! ???

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.