Camping på Roslagskusten

Av | 14 oktober, 2018

Kalendern har varit rätt full sen vi kom hem från vår långresa i sommar, men vi har lyckats klämma inn några korta husbilsresor. En helg vid Dalälven som jag skrivit om tidigare, och två vid Roslagskusten som jag tänkte berätta om här!

Då vi haft mycket i kalendern har vi valt att inte åka så långt hemifrån.  Vi bor längst norr på vackra Roslagskusten och längs den finns det många trevliga platser att besöka.  Det vet vi från tidigare utflykter med personbilen! Men nu var det dags att utforska med husbilen!

Singö

Singö Camping ligger endast nån timmes bilresa hemifrån och det passade oss bra då vi behövde komma hem tidigt på söndagen för att hinna i väg på annat.  Vi åkte i väg på fredag efter jobbet och på kvällen blev det en promenad ut på Riddarskäret, en god middag och husbilsmys.

Riddarskäret på Singö

På lördagen hade vi planer på en skogspromenad och det fanns stigar direkt från campingen.  Vi måste dock ha missat nån pil, för vi tappade bort skogen och det blev efter ett tag promenad på grusvägar och till slut huvudvägen tillbaka till campingen.  Vi kom oss i alla fall ut på en promenad!

Efter promenaden blev det husbilshäng ett tag innan det närmade sig solnedgång.  Precis som helgen vid Dalälven, lämnade jag Pär med en viktig hockeymatch och tog kameran på kvällspromenad.  Campingen ligger nära Singöbron och det var en bra utsiktspunkt.

Solnedgång vid Singöbron.

Söndagen blev det en trevlig frukoststund innan hemresa och andra aktiviteter.

Björkö Örns Camping på Gräddö

Våren är min favoritårstid, men med runt 15 grader, sol och en färgsprakande natur så är inte hösten så tokig heller! Ännu bättre blir det när vi har möjlighet att komma i väg med husbilen!  I helgen som var åkte vi till Björkö Örns Camping.  Vi har varit rätt trötta och lite förkylda efter släktträffen vi arrangerade för ett par veckor sen, och planerade för en lugn helg.

På fredagen lämnade vi knappt husbilen efter vi hade parkerat.  Vi gjorde mat direkt och streamade lite TV-serier på datorn på det.

Trevligt med havsutsikt.

Lördagen tog vi en promenad runt på campingen och genom skogen till Gräddö marina.

Det märks att det närmar sig slutet på säsongen.  På campingen packade säsongscamparna ihop och i Gräddö var inget öppet och det var låg aktivitet.

Promenaden bjöd dock på fina vyer och färggrann natur och det var härligt att vara utomhus.  Inte omöjligt att vi kommer tillbaka på en varm sommardag och tar en lunch eller fika på nåt av ställena som hade stängt nu.

Som sagt, det var färggrannt och fint att vara ute!

Har du rest med husbil längs Roslagskusten? Har du i så fall något smultronställe du vill dela med dig av?

12 svar på ”Camping på Roslagskusten

 1. Britt-Marie Lundgren

  Det här inlägget kommer vi att gå tillbaka till. Roslagen är nämligen en vit fläck på kartan för oss. Vi har däremot pratat om att utforska de delarna nästa sommar.
  En eloge för vackra foton!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack för det! Vi bor ju vid Roslagskusten, så du får gärna høra av dig för flera insidertios också!

   Svara
    1. ReiseLinda Inläggsförfattare

     Vi åker i väg på årets sista husbilsresa i morgon, sen får den vila över vintern!

     Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack! Hösten bjuder verkligen på fotomöjligheter!

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det har varit oteoligt vackert i höst! ???

   Svara
 2. OnTrip.dk

  Hvor ser der dejligt ud og sikke nogle dejlige efterårsbilleder. Jeg var faktisk på Bjørnø, da jeg var barn. Måske er tiden kommet til et nyt besøg. Tak for inspiration 🙂

  /Annette

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Det var jättehärligt! Kul att bidra med inspiration!

   Svara
 3. Ama de casa

  Nej, jag har inte rest med husbil där, fast jag har tältat precis vid brofästet ut mot Singö 😀

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.