100 dagar på husbilsresa i Tyskland

Av | 4 augusti, 2018

I dag är det dag nummer 100 på vår husbilsresa!  Det har varit 100 fantastiska dagar där vi har fått uppleva mycket av Tyskland.  Som en dam vi träffade på en utflykt förra veckan sa när vi berättade om vår resa: ”Det låter som ett bra tvärsnitt av Tyskland».  Vi har sett fjäll, sjöar, floder, slott, små och stora städer, korsvirkeshus, geysir, vi har åkt linbanor och upplevd så mycket att jag nog måste läsa igenom bloggen själv för att minnas allt! 

Maria Laach klosterkyrkan

Vi har prickat av en hel del saker på «att göra listan», andra saker har kommit till längs vägen.  Planerna har justerats löpande, vi har till exempel beslutat att bara hålla oss i Tyskland.  Ursprungligen hade vi även planer på avstickare till grannländerna.  Många undrade vad vi skulle fylla all denna tid med, men precis som vi trodde innan, så är det snarare så att vi inte «hinner» allt vi vill göra! 

Vi njuter av husbilslivets enkelhet.  Visst är det lite pyssel med tömning, fyllning, städning och sånt, men vi börjar få rutin på det och det är oavsett mycket mindre pyssel än det är med villan där hemma!  Vi försöker fortfarande få bättre ordning och reda och fasta platser till vissa saker och det finns vissa förbättringar vi ser för oss att göra framöver, men det är inga akuta måsten.  Det är jätteskönt att ha «hemmet på ryggen» och kunna stanna där det passar och slå läger.  

Vi har cyklat mycket, både för att upptäcka och som transport till aktiviteter och för att komma till affärer.   Cykelväskorna har verkligen varit en bra investering.  Tyvärr har den ihållande höga temperaturen bromsat aktivitetsnivån något, men vi försöker göra nån aktivitet varje dag.  Jag är normalt inte så bra på att sitta still, men i denna värmen finns det ibland inte så mycket annat att göra!  Jag är faktiskt inne på min femte bok nu, den tredje på tyska och läsandet hoppas jag fortsätta ta mig tid till när vi kommer hem.  

Från cykeltur i Rothenburg ob der Tauber

Efter tyskkursen i maj har det blivit en del läsande på tyska, både böckerna och diverse turistinformation och webbsidor.  Jag pratar tyska så ofta som det går och även om jag själva hör att det grammatiska inte sitter helt och ordförrådet sviker ibland, så får jag hela tiden beröm för hur bra jag pratar!  Det boostar i alla fall självförtroendet!  

Det har varit roligt att blogga och dela med oss av våra upplevelser både med husbilen och med Tyskland.  Tack för alla trevliga kommentarer och likes både här i bloggen, på vår Facebooksida och på Instagram.  Inläggen kommer lite oregelbundet, men oavsett hur rolig det är att dela med oss, så är att resa och uppleva det viktigaste.  

För ett par dagar sen bokade vi färja från Tyskland till Sverige och om dryga tre veckor går resan hem till vardagen igen.  Det kommer att bli en omställning, men vi räknar med att det kommer gå bra.  Vi hoppas ta med oss en del av godbitarna från husbilsvardagarna in i vardagen hemma och vi kommer så klart fortsätta att resa och uppleva både med och utan husbil.  

I dag ska vi roa oss på ett stort geocachingevent i Kassel tillsammans med några 1000 andra geocachare.  Från i går tills i morgon bor vi på en eventställplats med bara geocachare och det är trevligt med gemenskapen kring vår hobby.  Dessutom är det en bra möjlighet för mig att praktisera mina tyskkunskaper.

4 svar på ”100 dagar på husbilsresa i Tyskland

  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, tiden går fort när det är roligt sägs det! Vi har till och med bokat färja för hemresan 🙁

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det har verkligen gått jättefort! Nu njuter vi tiden vi har kvar och försöker inte tänka så mycket på att det går mot slutet av denna resa!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.