Övernattning

Genom att navigera i menyn övernattning kommer ni hitta recensioner från de platser vi övernattat på våra resor.  Här kommer det fyllas på eftersom både med tidigare och kommande ställen.

Campingplatser

Våra första resor var roadtrips med tält norrut i Norge och Sverige, och förutom några få nätter då vi bodde i stugor, vandrarhem och studentrum bodde vi på campingplatser.  Även senare har det blivit någon campingresa både med tält och i hyrda campingstugor. Nu är det husbil som gäller så antagligen blir det denna kategori som kommer fyllas på mest framöver.

Ställplatser

Ställplatser är enklare nattparkering för husbil och ibland husvagn som ofta ligger mera centralt än campingar.  Som det låter i diskussioner på nätet, så börjar många ställplatser närma sig campingar både i pris och utbud.  Jag har inte tillräckligt med erfarenhet för att ge mig in i den diskussionen än, men jag tänker att det måste vara upp till den som äger och driver platsen att hitta sin nisch och bestämma priser och regler.  Vi har redan testat ett par ställplatser och räknar med att det blir flera på våra kommande husbilsresor, så jag får återkomma till denna diskussion.

Hotell

Det har blivit några roadtrips i Europa de senaste åren, och vi har som oftast bott på hotell.  Vi har i stort sett varit trogna hotellkedjan Best Western och bokat tidigt genom deras hemsida.  Genom att nyttja kampanjer och boka tidig rabatt på deras hemsida har vi hittat bra priser. Genom att vara trogna har vi dessutom samlat poäng och avancerat i deras belöningssystem, något som ger ännu mera poäng.  En högre status har också ofta gett kuponger på välkomstdricka och kaffe, goodie bags vid ankomst och det har hänt att det stått mitt namn på parkeringen närmast hissen när vi åkt in i parkeringsgaraget på hotellen.  Alltid trevligt att känna sig uppskattat! Poängen jag samlat har använts till nån enstaka natt på de längre resorna för att hålla kostnaderna nere eller för weekendresor hemma i Sverige.

Lägenhet – Airbnb

Runt tio gånger har vi valt att bo i lägenheter som vi nästan alla gånger bokat genom Airbnb.   För oss är lägenhet perfekt om vi ska stanna längre på ett ställe eller om vi har resesällskap.  Det gör det möjligt att göra mat själva samt att umgås på ett annat sätt än vad hotellen erbjuder.   Många verkar skeptiska till Airbnb, och även om vi haft ett par händelser, så tycker jag det har funkat fint för oss.   Det är viktigt att läsa på om lägenheten och värden och kanske kontakta värden med frågor för att se hur snabbt och trevligt den kommunicerar.  Kolla även på kommentarer från tidigare gäster och på foton för att se om det stämmer med beskrivningen.