Första husbilsresan

Av | 20 februari, 2018

Som ni kan läsa här, så gick det ganska snabbt från dess att vi började kolla på husbilar till den stod hemma på gården.  Vi fick hem den bara en och en halv vecka innan det var dags för semester, så det blev full fart med förberedelser.

Vi packade det viktigaste och testade lite saker hemma på gården innan vi drog i väg på en prova-på-helg redan två dagar senare.  Siktet var inställd på ställplatsen vid Axmar Brygga som vi läst mycket bra om.  Det skulle dessutom vara en geocachingträff vid Axmar Bruk inte långt därifrån på söndagen, så det passade perfekt!

Det var redan mycket folk på ställplatsen när vi kom dit tidigt på fredagskvällen, men det fanns platser lediga och efter att ha parkerat och checkat in i restaurangen i närheten var det dags att börja utvärdera husbilslivet!  Vi provsatt campingstolarna ute, men det var tyvärr inte temperatur att njuta av det och efter ett tag fick vi en granne rätt så nära.  Vi gjorde oss en enkel måltid och strosade runt en sväng i den fina miljöni stället innan vi boade in oss i husbilen.  Restaurangen sägs vara bra och verkade populär, men det blev inget restaurangbesök denna gång.

Entrén till Reception/Restaurang

Härligt med sjön!

Även om det är en trevlig miljö så var det lite trångt mellan platserna och underlaget var grov grus, så vi kände inte för att spendera hela lördagen där.  Vi ville ju även testa markisen och sitta ute, så vi packade ihop och åkte vidare norrut och hamnade i lilla Rengsjö.  Där hittade vi en liten camping där man fick ringa efter personal och fick en fin lummig plats på gräs.  Det var endast tre husvagnar på platsen, så det var lugnt och skönt.

Här kunde vi fälla ut markisen och lägga ut mattan och och även om det var lite kyligt kunde vi sitta ute och njuta en liten stund.   Tack vare vårt intresse för geocaching hittade vi på en trevlig runda för en eftermiddagspromenad.  Vi gick förbi den stora fina kyrkan till en gammal kvarn och några andra gamla byggnader som låg en bit in på en skogsväg.

Rengsjö kyrka

Kvarnhjul

En av de gamla byggnaderna vid kvarnen

Tillbaka på campingen var det dags för första riktiga middagen i husbilen. Det blev grillat och en flaska rött när vi skålade av lycka över vår investering!

Dagen efter testade vi att tömma toalett och gråvatten, och även det gick bra.  Nu var det dags att åka tillbaka till Axmar där vi skulle träffa andra geocachare på det trevliga cafét Svarta Katten.  Vi kom tidigt och hann med en promenad vid Bruket och i Engelska parken innan de andra började dyka upp.  Det var en solig och fin dag, så vi fick en härlig promenad i fint väder och en trevlig stund med geocachingvännerna innan vi åkte sista biten hem.

Axmar Bruk

Härlig miljö i Engelska Parken vid Axmar Bruk

Väl hemma var vi glada att vi inte råkat på nåt oväntat problem, allt fungerade som det skulle och vi hade sovit bättre och längre än vi brukar i sängen hemma.   Kvällarna i husbilen använde vi till att filosofera över den kommande semestern, vilka prylar vi hade saknat i helgen och diverse smarta lösningar för packning, så vi visste vad som fanns på programmet fram till avresa fem dagar senare!

6 svar på ”Första husbilsresan

  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det är fint i Axmar! Kul att du vill hänga med på vår resa. Känner oss fortfarande som nybörjare, men räknar med att komma hem som proffs i höst! 🙂

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det är litet och mysigt. Man måste absolut passa på att se bruket och parken också dock! Ganska nära för oss, så vi kommer garanterat åka dit igen för att testa restaurangen vid nåt tillfälle!

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Den får vi kolla upp! Tack för tipset! ???

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.