Att göra en egen karta i Google Maps

Efter att jag delade med mig av sidan med kartor som finns har på hemsidan i en Facebook-grupp, fick jag många förfrågningar om om hur jag gör, så här kommer en snabb enkel beskrivning. Hoppas det är tillräckligt för att komma i gång.

För att göra en karta i Google Maps behöver du ha ett Google-konto. Många har redan Gmail.

Gå in på www.google.com/maps och se till att vara inloggat med ditt Google-konto.

Ursäkta att kartvyn är på norska, hoppas ni förstår endå!

Nedan utgår jag ifrån att du sitter vid en dator och gör detta, det går dock troligen att följa instruktionen hyfsat om du sitter med en telefon eller platta också.

Klicka på de tre horisontella sträcken till vänster om sökrutan uppe till vänster på sidan.

Välj ”Dina platser”

Välj fliken ”Kartor”

Välj ”Skapa karta”

Sök på plats eller koordinater i sökrutan på kartan.

Platsen visas på kartan, eventuellt behöver du klicka på markeringen på kartan för att få upp en ruta där du kan klicka på ”Lägg till i kartan”

Efter att punkten är lagt till i kartan kan du redigera hur kartmarkeringen ser ut, samt lägga till foton och text om platsen genom att använda ikonerna längst ner i rutan som kommer upp när du klickar på kartmarkeringen. Om du har lagt till en plats som redan finns så kommer dessutom information och foton som finns hos Google om platsen att synas.

I fältet till vänster kan du namnge din karta och lägga till flera lager, t.ex. camping och ställplats. Genom att klicka i rutan vid respektive lager kan du välja om du vill visa eller inte visa detta lager.

Längst ner i den samma rutan kan du ändra utseende på kartan längst ner.

Du kan välja att dela kartan eller sätta den som offentlig om du vill att andra ska kunna se den.

Lycka till med att göra din karta!

Om du gillar det vi gör, så får du gärna följa oss i någon av våra kanaler.

Du är också välkommen att gå med i gruppen Husbilsbloggarna där vi är cirka 50 bloggare som delar med oss från vårt husbilsliv och våra husbilsresor.