Återbesök med ”Uferblick” i Koblenz

Av | 25 juli, 2018

Koblenz är ytterligare en plats som vi besökt tidigare.  Vi har aldrig bott i själva staden när vi varit här, vi har bott i Lahnstein och Kobern-Gondorf.  Från våra baser har vi sen besökt Koblenz för geocachingevent och sightseeing.  Vi har dock aldrig varit in i centrum eller i gamla stan.  Dessutom sa vi redan på vårt första besök att vi tyckte campingen i Koblenz låg så bra till.  Perfekt med utsikt till fästningen, Deutsche Ecke och till båttrafiken på Mosel och Rhen som möts där vid Deutsche Ecke.  Vi är ju gamla tältcampare som har dreglat på husbil i tio år, så vi brukar kolla lite på sånt…  Nu som vi är ute och åker husbil var det ju perfekt att testa om campingen var lika bra som den såg ut att vara.  

Vi hade förstått att det är en populär camping som ofta är fullbokat och vi ville dessutom ha en plats på första raden mot vattnet, med ”Uferblick”.  Vi  mejlade 3-4 dagar innan vi planerade att vara där för att boka plats och vi fick rekordsnabbt svar att plats var bokat enligt vårt önskemål.  Vi var lite oroliga att vi skulle vara för sent ute med bokningen, men det blev jättebra.   Det var rätt glest på campingen mitt på dagarna och sen i stort sätt fullt varje kväll.  Det var med andra ord stor omsättning av gäster här, men det är svårt för oss att bedöma om folk hade bokat eller ej.  Vill ni ha en lika fin plats som oss i högsäsong, så rekommenderar vi att ni bokar! 

Endast en gångväg mellan oss och Rhen och där på andra sidan ser ni fästningen Ehrenbreitstein.

För att ta sig till Koblenz från campingen behöver man korsa Mosel.  Det finns ett par broar man kan ta, men precis utanför campingen går det dessutom en liten personfärja med plats till 25 personer.  Första gången vi tog den, låg den på andra sidan när vi kom.  Då åkte den över för att hämta oss och då ingen flera dök upp så fick vi åka ensamma i färjan över till Koblenz.  Den åker alltså så snart det är nån som vill åka och det inte finns några flera på ingång.  Endast i lunchpausen nån timme mitt på dagen kan man riskera att få vänta. 

Lilla personfärjan över Mosel

Under tiden i Koblenz hann vi med en sväng med linbanan upp till fästningen Ehrenbreitstein.  Den ligger på höjden på andra sidan av Rhen sett från Koblenz och campingen.  Vi börjar få kläm på detta med linbanor nu, detta blev den fjärde på årets resa.  Tyvärr är parken som ligger direkt där man kommer upp med linbanan lite tråkig och nu var det dessutom gula gräsmattor.  

Inne på fästningsområdet

Inne på fästningsområdet är det däremot fint.  Inomhus finns både växlande och permanenta utställningar.  Utomhus är det byggnaderna och gårdarna samt den otroligt fina utsikten ner mot Deutsche Ecke, Rhen, Campingen, staden och landskapet som man kan kolla på.  I närheten av utsiktspunkten är det dessutom ett par uteserveringar och en Flammkuchen och något gott lokalt dricka till sitter aldrig fel! 

Utsikt från fästningen: Detusche Ecke, båttrafiken, Rhen närmast, Mosel på andra sidan av Deutsche Ecke, campingen och om ni ser extra noga efter; vår husbil!

Denna gång blev det äntligen en promenad i centrum och gamla stan i Koblenz! Vi strosade i gamla stan och tittade på fontäner, trevliga affärer, torg, fasader och uteserveringar.   Koblenz var en trevlig stad med mycket att titta på!  Utanför gamla stan hittade vi även ett modernt köpcentrum. 

Koblenz had en trevlig stadskärna . Har jag nämnt att jag gillar korsvirkeshus??

Annars tog vi det faktiskt mycket lugnt de tre dagarna vi spenderade i Koblenz.  Det var varmt och vi valde att sitta i skuggan utanför husbilen och kolla på båttrafiken på Rhen och Mosel, läsa lite, blogga lite och bara slappa.  Jag har tidigare läst jättemycket, men senaste åren har det bara blivit lite nu och då.  På denna resan är jag nu inne på 6:e boken och jag hoppas jag hittar tid att fortsätta läsandet när vi landar i vardagen igen också!

Redan för några år sen fick vi upp ögonen för flodkryssningarna som går från typ Amsterdam till Budapest längs med Rhen och såg för oss hur mysigt det skulle vara att sitta på en privat balkong på en av dessa båtar och glida fram i Rhendalen! Nu som vi har blivit med husbil kanske det är mindre sannolikt att det blir av den närmsta tiden.  Vi satt i alla fall och kollade på alla kryssningsbåtarna och spekulerade i vilken båt som skulle vara bäst om det skulle bli av.

Efter Koblenz lämnade vi Rhen och åkte vidare längs Mosel.  Planen är dock att det blir åtminstone nåt besök till vid Rhen längre fram, så det får vi återkomma till! Som så många andra ställen vi har varit så är jag säker på att vi återkommer till Rhendalen även på framtida resor också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.