Kassel – I Grimms värld

Av | 13 augusti, 2018

Efter att ha kollat på gejsern i Andernach hade vi siktet inställd på Kassel.  Där skulle det skulle vara ett stort geocachingevent några dagar senare.  Bröderna Grimm, dom med äventyren, kommer från Kassel och både geocachingeventet och vår sightseeing handlade mycket om det.

Innan vi kom fram till Kassel blev det först ett stopp hos en husbilsverkstad där vi fick löst resans första problem.  När det var löst och vi även fixat ett par andra ärenden hade klockan blivit så mycket att vi bestämde oss för att ta ett stopp innan Kassel.  Vi hade valt bort motorvägar i GPS-en och körde på kurviga, backiga vägar på tyska landsbygden.  Kul tycker vi! Inte så mycket trafik och sällan vi möter husbilar.  Varför kör inte flera på dessa vägarna?   Oavsett, vi hamnade i Bad Marienberg på en ställplats utanför badlandet Marienbad.  Det var en mycket lugn ställplats mitt i ingenstans, men det var precis vad vi behövde!

Dagen efter åkte vi till Kassel där vi tog in på Campingplats Kassel.  Dom hade helt nyanlagda ställplatser utanför campingen, men de verkade trånga och det var åter så varmt att vi inte kände för att stå på en öppen asfaltyta.  I stället fick en plats på gräs med ”Uferblick” mot floden Fulda.  Campingen ligger närmsta granne med en roddklubb och det var full fart hela dagarna både med rodd, SUP och paddlare.

Innan det var dags för event hade vi ett par dagar till sightseeing.  Vi började med att cykla från campingen till museet Grimm Welt.   Cykelturen gick genom en trevlig park innan det blev en tuff backe upp till museet.  Men backar betyder ofta fina utsikter, så det var värt det.  Museet var i alla fall trevligt.  Det handlade både om bröderna Grimms skrivande och om äventyren som finns i deras samlingar.  Kanske inte så mycket fokus äventyren som vi hade trott innan, men vi tyckte det var både intressant och lärorikt.

Grimm äventyr på många språk!

Vi gjorde också en utflykt med cykel i Dorothea Viehmanns fotspår.  Bröderna Grimm skrev ju inte de flesta äventyren själva, de samlade in berättelser från folket och Dorothea Viehmann var en av deras viktigaste källor.  Vi besökte bland annat hennes bostad och en en minnesplats där det finns både en byst och en minnessten.  Kul och lärorikt!

Dorothea Viehman

Vi blev påminda om många äventyr på ”Märchenplatz” – äventyrsplatsen

Efter ett par dagar på campingen var det dags att flytta över floden till eventställplatsen som hade upprättats på parkeringen utanför mässan där eventet skulle vara.   Sen handlade det om geocaching och att umgås med likasinnade ett par dagar.  Ett event innehåller förutom det sociala, försäljnings- och matbodar och diverse geocachingrelaterade aktiviteter.

Grodan Signal är geocachingens maskot och han finns så klart med på dessa stora event.

Det var var upp emot 40 grader i skuggan under alla dagarna vi var i Kassel och tyvärr fanns inte överskott att göra så mycket som vi hade hoppats på vare sig när det gällde sightseeing eller geocaching.  Vi gillade dock staden och fick som vanligt upp ögonen för mycket vi skulle villa se.  Campingen var också trevlig och inte allt för dyr, så hit återkommer vi gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.