Husbilsbloggarna

Husbilsbloggarna är en Facebook-grupp där just husbilsbloggare är samlade och delar inlägg från husbilsresor och husbilslivet.

Jag startade gruppen för att många grupper på Facebook antigen är för vissa länder och regioner eller inte tillåter att man delar sina blogginlägg. I denna grupp är syftet att alla som bloggar om husbilsliv och husbilsresor ska få möjlighet att dela med sig av sina upplevelser oavsett vart resan går.

Jag hoppas även att ni som gillar att läsa bloggar ser på denna grupp och listan nedan som en guldgruva!

Ni hittar gruppen här. PS! Kom ihåg att svara på frågan när du ansöker om medlemsskap. Och i stället för att bjuda in vänner, skicka gärna länken så att de får upp frågan också.

Nedan hittar ni länkar till Husbilsbloggarnas bloggar och andra sociala medier. Bloggarna ligger i den ordning de har anmält sig till listan och den korta texten om varje blogg har jag ”stulit” från respektive hemsida.

Vill du ändra något eller läggas till på listan så går det bra att kontakta mig via Facebook eller Instagram (länkar nedan) eller du kan skicka ett mejl till

lindatorm@gmail.com

Reiselinda

Det är jag som har denna blogg och som startade gruppen Husbilsbloggarna. Använd gärna menyn längst upp för att klicka runt på min sida.

Det går även att följa mig på Facebook och Instagram.

FREEDOMtravel

Vi bor i en husbåt i Stockholm och vi älskar att resa. Så fort vi får möjlighet reser vi i Sverige, Europa eller världen. Vi reser på olika sätt – ibland med husbil, ibland som backpackers och ibland på mer bekväma flygresor.

FREEDOMtravel finns även på Facebook, Instagram och Youtube

Husbil Kors & Tvärs

Bloggen handlar om husbil, våra husbils-resor (vår första husbil köpte vi 2001) camping/ställplats-tips av allehanda slag, god mat och annat smått och gott. Bloggen heter ju Husbil Kors och och Tvärs och innehållet går i samma riktning.

Husbil Kors & Tvärs finns även på Facebook och Instagram.

Bo i husbil

Här möter du oss, Anna & Roger, som bor på heltid i husbil och bloggar om det. 

Bo i Husbil hittar ni även på Facebook, Instagram (Anna), Instagram (Roger)

Husbil och Resor

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverknings industrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi sett oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 – 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

Finnsummetone

Vi håper dere har glede av bilder og tekst vi deler her på siden. Som fulltidsbobilister er vi mye på farten, og her på våre sider kan dere lese om hvordan livet fortoner seg i vår rullende minienebolig. Reisebrev og betraktninger.

Finnsummetone hittar ni även på Facebook, Instagram och Youtube

OLPEtravel

OLPEtravel är en enkel blogg på facebooksidan, där vi delar med  oss av våra resor som vi gör i Sverige och i Europa. 

Magnolia Magis

Bloggen kom till för att nära och kära skulle kunna hänga med på våra resor och fungerar också lite som dagbok för oss. Den som vill är välkommen att följa oss och lämnar ni en liten kommentar blir vi jätteglada.Vi skriver om allt möjligt, när vi känner för det.

Magnolia Magis finns även på Facebook och Instagram.

Hjulhusliv

Det här är vi! Anna och Mikael. Sedan vi träffades 2008 har vi försökt att ägna oss så mycket vi kan åt det som vi älskar, nämligen att resa och upptäcka nya ställen och kulturer. Hösten 2016 så blev vi med husbil och med det börjar ett nytt kapitel i vårt liv. Vi hoppas och tror att vi kommer uppleva massor av spännande och härliga ställen tillsammans och med vår bil. Vår inställning är att man kan hitta ett äventyr bakom husknuten och behöver inte alltid åka så långt bort. När vi inte är ute och åker så bor vår lilla pärla och vi på Hising Island, Göteborg.

bm.lars.reseblogg

Vi är ett par som just nu lever ett härligt pensionärsliv, som vi hoppas kunna fylla med resor, upplevelser och trevligt umgänge både långt borta och nära. Detta tänker vi dela med oss av i text och bild här på vår blogg. Vill du får du gärna glädja oss med en kommentar.

Helens Resor

Jag tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Vår första husvagn köpte vi 2001. Det var en Polar 470, av 1977 års modell. Åh, vad jag minns den vagnen med värme. Genom åren har vi bytt till ett antal nyare husvagnar. 2009 köpte vi vår första husbil, en Eura Mobil av årgång 2004. Det är ett val jag inte ångrar. Hösten 2012 bytte vi upp oss till en 07:as Bürstner, som jag hoppas att vi kommer att få lika kul i.

Husbilsresor och Äventyr

Vi reser året runt, korta och långa resor, fricampar, står på ställplatser eller campingar. Vi har verkligen lärt oss uppskatta den känsla av frihet och framför allt lugn som infinner sig när man slagit läger vid en sjö, gjort en brasa och fått något gott att äta. Så här i efterhand kan vi bara konstatera att det här är det bästa vi gjort. Vi har inte ångrat oss en enda gång och nu har vi även vår blogg där vi skriver om våra resor och vi hoppas kunna inspirera andra till att våga prova husbilslivet

Husbilsresor och Äventyr hittar ni även på Facebook, Instagram, Youtube och Pinterest.

ME Camping

Nu kan ni läsa våra reseskildringar här på MEcamping – Majk & Eva camping (fd. Sanfridssons husbilsresor). Det var flera år sedan vi använde bloggverktyg men vi hoppas, med tiden, få en användarvänlig hemsida. Följ oss på våra resor med vår älskade husbil och välkommen att kommentera stort som smått. Kanske ses vi ute på vägarna!

ME Camping finns även på Facebook och Instagram.

Husbilslivet

Jag och min livskamrat har rest med vår husbil sedan maj 2007 och upplevt många trevliga resor sedan dess. Några av resorna kan du läsa om här på dessa sidor. Vi har tidigare gjort kortare utflykter i samband med helger och lite längre resor på semestern. Numera när vi båda är pensionärer har resemönstret ändrats något. Vår dröm har varit att kunna tillbringa några månader på sydligare breddgrader vintertid. Den drömmen vart verklighet vintern 2014/15 när vi åkte till Portugal och Spanien.

Homo-Mobile Home

Vi är två killar, Jimmy och Calle, som upptäckt hur fantastiskt livet med och i husbil är! Så fort vi har möjlighet tar vi en kort eller lång tur med husbilen, vilket innebär att vi är ute i stort sett varje helg! Utgångspunkten för våra resor är Göteborg där vi bor och jobbar. Resorna är både kortare och längre, allt beroende på väder och vind, känsla och inspiration. Och så klart vad man har tid med! På den här sidan har vi tänkt att ni ska få följa oss på våra resor och de tankar man får längs med vägen. Kanske kan vi inspirera någon, eller avskräcka någon annan

Rullbo

Vi (Kent och Anette) köpte en gemensam husbil 2014 i maj. Vi hade inte känt varandra så länge och Kent hade en husbil redan då. Anette var inte speciellt intresserad av husbilslivet, efter en uppväxt med husvagn. Redan efter första husbilsturen bokade vi en gemensam husbil. Då hade vi varsin lägenhet och skojade om att vi inte var sambo, utan RULLBO, därav namnet på sidan. På denna sida skriver vi om våra resor och andra tips till husbilsägare (nya som gamla)

Rullbo finns även på Facebook och Instagram

Pensionärsvil(l)an

Jag och min man är nu båda pensionärer. Vi gillar att resa i Eurpoa med vår husbil en Rapido 7099f från 2007 som vi kallar Pensionärsvil(l)an. Vi bor vid en sjö och har en stuga i skogen. Vi gillar att plocka svamp och bär, ströva i skogen. När vi åker med husbilen vill vi gärna se och lära lite om den plats/ort vi befinner oss i. Här kommer vi att dela med oss av de platser vi besöker, lite natur upplevelser och om dagliga händelser.Lämnar du en kommentar blir jag extra glad även om jag inte alltid svarar.

Hobby on the Road

Följ med oss när vi rullar ut på vägarna och upplever Sverige när det är som bäst och kanske kommer vi även se ett Sverige som inte alltid visar sig från sin bästa sida. Vi kommer också att besöka andra länder tillsammans och berätta om dessa resor. Mina ägare har lovat att återberätta deras upplevelser på vägen.

Våra Husbilsresor

Jag älskar att resa och uppleva saker!! Här försöker jag samla allt som gör livet värt att leva, Framför allt med vår husbil. Platser, mat, events, musik. Hoppas ni gillar det!

Våra Husbilsresor hittar ni också på Youtube

Europa med husbil

Här kommer vi (Åsa Hederstedt & Mikael Eriksson) att skriva om vår resa i Europa med husbilen. Vi ger oss iväg hösten 2018 på det som kommer bli vår livs resa.. Med är även Jason, vår Schnauzer på 10 år som nu skall få uppleva annat än dom svenska skogarna. Vi byter alltså 87kvm lägenhet i Åkersberga mot 12kvm husbil i ett år. Ett år då väder, tips och magkänsla (säkert även några felkörningar också) skall få styra oss genom Europa. Välkomna att följa vårt äventyr här!

Min husvagn och jag

60 år och bor på heltid i bilen sen 3,5 år ca. Jobbar fortfarande men nästa sommar slutar jag med det och reser på heltid.

Min husvagn och jag hittar du även på Facebook.